READ THE LABEL
Cart 0
READ THE LABEL
Bed linen for a more conscious world

Bedlinen for a more conscious world

Read The Labels grundades 2018 med missionen att erbjuda marknadens mest hållbara och etiska sängkläder, i exklusiv kvalitet med minimalistisk design. Tillsammans med Indiens stolta textilpionjärer inom Fairtrade och ekologisk bomull, bidrar vi till att skapa långsiktiga partnerskap för att hjälpa några av världens mest marginaliserade samhällen att undkomma fattigdom.

När vi startade Read The Label upptäckte vi att många av företagen bakom dagens varumärken inte vet var deras produkter producerats. Visste du att hela 93 % av dagens klädföretag inte vet var bomullen i deras kläderna kommer ifrån? Vidare saknar 76 % av företagen kunskap om var tyget vävts, stickats eller färgats. Detta gäller även andra branscher, och det ser inte bättre ut när det kommer till sängkläder. Det är något vi vill förändra. Vi lovar att alltid vara 100 % transparenta så att du alltid vet var dina sängkläder producerats, och kan även vara säker på att det görs rättvist, etiskt och med största hänsyn till miljön. Precis som det ska vara.

Vi hoppas du vill följa med på vår resa. Tillsammans för en mer medveten värld.

Vi planterar ett frö för förändring

Philosophy_Miljö.jpg

Människor

Fairtrade är ett självklart val för oss. Att behandla människor rättvist – från bönderna som plockar vår bomull, till fabriksarbetarna som syr våra produkter. Läs mer.

Miljö

Våra sängkläder är tillverkade av 100 % ekologisk bomull och är helt fria från farliga kemikalier –  vilket är bra för både dig, bonden och miljön. Läs mer.

Kvalitet

Tillsammans med Indiens bästa textilproducenter erbjuder vi exklusiva och mjuka sängkläder i 300 TC, i minimalistisk design. Läs mer.