READ THE LABEL
Cart 0
READ THE LABEL
Bed linen for a more conscious world

Minimalistiska sängkläder i exklusiv kvalitet

Våra exklusiva sängkläder är tillverkade i ekologisk bomull i 300 TC satin. Vi törs lova att det är de mjukaste och skönaste sängkläder du sovit i. Tror du oss inte? Låt oss försöka övertyga dig.  

Långfibrig bomull – Längden på bomullsfibrerna avgör delvis bomullens kvalitet. Långa bomullsfibrer kan spinnas till en tunnare och finare tråd än vad som är möjligt med korta fibrer, som måste tvinnas flera gånger för att skapa en styrka i tråden. Vi använder endast den finaste långfibriga bomullen som är otvinnad (single-ply), vilket ger ett mjukt och följsamt tyg.

Trådtäthet –Trådtäthet (TC) anger det totala antalet bomullstrådar på en kvadrattum tyg. Högre trådtäthet kan innebära bättre kvalitet, men faktorer som om tråden är tvinnad och bomullens kvalitet, påverkar också slutprodukten. Våra sängkläder har en trådtäthet på 300 TC, vilket skapar en perfekt balans mellan följsamhet och mjukhet.

Lyxigt mjuk satin – Våra sängkläder i satin har en naturlig lyster och blir oemotståndligt mjuka. Satin är en vävteknik där tråden först löper över fyra trådar, sedan under en, sedan över fyra, och så vidare. Tyget blir himmelskt mjukt, svalt och behagligt mot huden.