READ THE LABEL
Cart 0
READ THE LABEL
Bed linen for a more conscious world

Människor

Philosophy_Filosofin.jpg

Fairtrade gör skillnad

Vid tillverkningen av våra sängkläder använder vi 100 % ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull. Fairtrade handlar inte bara om att förbättra anställdas arbets- och levnadsvillkor. Det handlar om att skapa långsiktiga samarbeten, baserade på respekt och transparens. Genom våra partnerskap i Indien har vi möjlighet att hjälpa några av världens mest utsatta samhällen att undkomma fattigdom. Läs nedan om fördelarna med Fairtrade-produktion.

Stärker arbetarnas rättigheter – Fairtrade hjälper enskilda bomullsodlare att få kunskap om sina rättigheter, organisera sig och sälja bomull gemensamt, vilket stärker deras ställning på världsmarknaden.

Motverka fattigdom – Fairtrade är den enda certifieringen med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft.

Bra arbetsförhållanden – Arbetsförhållandena är säkra, vi motverkar barnarbete och diskriminering baserat på kön, ålder eller religion.

Lokala initiativ – Fairtrade innebär även att odlaren får en Fairtrade-premie som går till sociala, ekonomiska och miljömässiga initiativ som stärker utvecklingen för lokalsamhället. Exempelvis används premien till att investera i en ny skola, hälsovård eller i jordbruket.

För mer information om Fairtrade, vänligen besök deras hemsida: https://www.fairtrade.net/

 
FMC_BW_NEG.jpg