At Home with Pella Hedeby

Pella Hedeby är inredare, stylist och vi inspireras av hennes stilrena, vackra och minimalistiska hem. Varje kvadratmeter i den 96 kvm stora lägenheten är väl genomtänkt och hon lever efter mottot ”Less is all we need”. Vi fick möjlighet att besöka Pella för att prata om inredning och hållbarhet, och fick ett varmt mottagande av hennes två italienska vinthundar, Gypsy och Yoda. Välkommen hem till Pella Hedeby!

Pella Hedeby

Pella Hedeby är inredare, stylist och vi inspireras av hennes stilrena, vackra och minimalistiska hem. Varje kvadratmeter i den 96 kvm stora lägenheten är väl genomtänkt och hon lever efter mottot ”Less is all we need”. Vi fick möjlighet att besöka Pella för att prata om inredning och hållbarhet, och fick ett varmt mottagande av hennes två italienska vinthundar, Gypsy och Yoda.

Vad betyder ditt hem för dig?

Mitt hem är en opretentiös plats som speglar vem jag är och låter mig ”bara vara”. Det jag gillar mest med lägenheten är ljuset från de stora fönstren och planlösningen med sikt genom hela lägenheten.

Vad betyder sovrummet för dig? Har du några morgon- och kvällsrutiner?

Åh ja, mina långsamma morgnar. Jag behöver en mjukstart. Och då och då ligger jag kvar i sängen och jobbar några timmar. I mitt sovrum har jag också hållit ett utrymme för min yogamatta. Så mitt sovrum är verkligen platsen där jag laddar och börjar om. Jag är sämre med kvällsrutiner. Jag har försökt att ta upp meditation, men är ofta så trött när jag går och lägger mig att jag somnar direkt.

Vilka är dina tre bästa inredningstips? Vad tycker du är viktigt när man handlar inredning?

Håll det enkelt! Reflektera över vad du redan har. För det mesta behöver vi ta bort massa saker från vårt hem för att skapa harmoni. Addera sedan långsamt och med eftertanke. Välj äkta material och tidlösa produkter som speglar vem du är.

Ta reda på vad du gillar och gör en plan. Lek med moodboards för att få grepp om helhetsbilden.

Hur skapar man en harmonisk känsla i hemmet?

Genom att omge mig med några utvalda detaljer och undvika saker som kräver för mycket uppmärksamhet. Och att konstant påminna mig själv om att ”Less is all we need”. För att sätta tonen använder jag minimalistiska produkter, naturliga material och en monokrom färgskala med mjuka nyanser ton-i-ton.

Vad betyder hållbarhet för dig? Vilka är dina bästa tips för att handla hållbart?

Ett förhållningssätt till livet i allmänhet, som håller över tid. Att agera med insikt och långsiktighet. Jag påminner mig konstant om att ta det långsammare.

Gör en inventering av vad du redan har. Och fråga dig själv: Behöver jag verkligen den här? Oftast är svaret nej. Och när du behöver köpa något nytt. Välj noga, eller handla vintage, om du längtar efter något nytt i ditt liv.

Upptäck fler berättelser

Visa alla

At Home with Mathilda Ritzén

At Home with Mathilda Ritzén

Mathilda Ritzén ligger bakom Sveriges största spirituella podcast – Holy Crap – som hon driver tillsammans med sin vän Amanda. Mathilda handlar hål...

Be part of our family

@readthelabel.se